Om Powerchair Football

 

Hvad er Powerchair Football - kørestolsfodbold ?

 

Power Soccer er den hurtigst voksende sport for el-kørestolsbrugere.

Sporten blev oprindeligt udviklet i Frankrig tidligt i 70’erne, og kom senere til Danmark.

 Power Soccer er den første hold sport designet og udviklet specifikt til el-kørestolsbrugere.

Power soccer stiller høje krav til kørestolbrugerens færdigheder og evne til at styre farten og accelerationen i kørestolen, og derfor er Power Soccer en ekstremt udfordrende og krævende sportsgren, som på mange måder minder om fodbold. Spillet foregår indendørs på regulation sized basketball baner, hvor to hold bestående af 4 spiller på hvert, kæmper om sejren over to halvege på hvert 15 min.

 

Lær om Powerchair Football

 

Dette er det første udarbejdede undervisningsmateriale i kørestolsfodbold på dansk. Materialet henvender sig til alle, der interesserer sig for kørestolsfodbold – trænere, spillere og kommende trænere. Der er afsnit primært henvendt til trænere – ”trænerhjørnet” – og afsnit, der primært henvender sig til spillere. Til sidstnævnte hører et afsnittet ”selvtræning”, som har været et stort ønske fra spillernes side.

Undervisningsmaterialet kan forhåbentlig bidrage til at udvikle kørestolsfodbolden i Danmark såvel kvalitativt som kvantitativt. De enkelte afsnit kan downloades separat, og det er også muligt at downloade hele det samlede dokument (Word-format).

 

God træning!

 

Regler - forpowerchair football